News; If Canada Goose's history and turnaround sounds similar to that

TEXT_NEWS_PUBLISHED_DATE måndag 27 november, 2017

början på vintern har känt något annat än. Den här december var den varmaste på rekord för många städer runt om i världen; Väderkanalen rapporterade även att den här julen mycket väl kunde ha varit den varmaste "av din livstid". Och varumärkena betalar för det.

Vox Media har affilierade partnerskap. Dessa påverkar inte redaktionellt innehåll, men Vox Media kan tjäna provisioner för produkter som köpts via affiliate-länkar.
AdAge skrev att återförsäljare förlorade 185 miljoner dollar i försäljning ensam i november, och BuzzFeed fann att många företag tvingas tillämpa branta rabatter på jackor, rockar och halsdukar. Det finns dock ett anmärkningsvärt undantag. Den lyxiga ytterklädseln - speciellt Canada Goose och den franska rivalen Moncler, två high-end coat varumärken som har sett en anmärkningsvärd tillväxt de senaste åren - tar inte mycket av en träff.

"Det är varmt ute, men modeisterna har alla på sig sin Canada Goose," sade WWDs biträdande redaktör Arthur Zaczkiewicz förmyndaren förra månaden. "De svettar, men de gör det. Mode trumlar vädret."

"Även om det varmare vädret har varit ohjälpligt för försäljningen av ytterkläder, är de mest utsatta detaljhandlarna de som är på mellannivå", säger Neil Saunders, en analytiker hos Conlumino, och förklarar att medelbutikerna är där konsumenterna går till impulsköp när vädret blir kallt "Premium-märken som Canada Goose kommer sannolikt att hålla kvar mer eftersom konsumenter ser inköp av sådana objekt som investeringar."


Foto: Kanada Goose

I årtionden dominerade The North Face, Patagonia och Columbia ytterkläderna. Om du behövde strida mot ett hård (eller till och med halvhårdt) vinterklimat, var utomhus märken som du kunde hitta på REI den uppenbara gå till. Nu tar Kanada Goose och Moncler över.

"När det gäller lyx var den kategori som brukade vara en populär splurge handväskor", tillägger Roseanne Cumella, en analytiker med Doneger-gruppen. "Just nu är den kategorin ytterkläder."

Experter pekar på Moncler som varumärket som initierade detta skifte. "Moncler utvecklade mer moderna och feminina silhuetter i sina traditionella pufferrockar, samt spearheaded framgångsrika samarbeten med modedesigners som Sacai och Thom Browne", säger Jennifer Sunwoo, Barneys vice vice president för designern redo att ha på sig.

"När det gäller lyx var den kategori som brukade vara en populär splurge handväskor. Just nu är den kategorin ytterkläder."

Moncler har funnits sedan 1952, då det var känt som tillverkare av tält, sovsäckar och anoraker. Två år senare tillämpade grundaren René Ramillon varumärkets signatur quiltningsteknik till ytterkläder och började sälja rockar. Monclers rötter var i bergssport: företaget levererade redskap för den italienska expeditionen till K2 1954 och den franska expeditionen till Makalù 1955. Den blev en europeisk favorit för bonafide efter att ha utrustat det franska skidlaget för Vinter OS 1968 i Grenoble (det senare namngav en av dess produktlinjer efter staden, känd som "Alpernas huvudstad."). Som Telegraph noterar, var Moncler jackor också populär bland europeiska tonåringar under 1980-talet, men "sen 1999 hade buzzen blöts och Monclers subkulturella referenser var redan en historisk historia".

Moncler vaknade från sitt slummer år 2003, när entreprenören Remo Ruffini köpte företaget och började omvandla det till ett riktigt modemärke. Ruffinis första affärsordning var att skära av befintliga licensavtal som hade tillåtit Moncler-lager att tillverkas i fabriker över hela världen. Ruffini bestämde att all produktion skulle ske uteslutande i Europa. Han stoppade också varumärkets distribution i sportvaruaffärer, istället skapa partnerskap med exklusiva återförsäljare för att omvandla varumärkets rykte och ta Moncler-kappan från praktiska skidutrustningar till eftertraktade lyxartiklar.

Ruffini cementerade varumärkets nya bild när han lanserade företagets första kvinnelinje Gamme Rouge 2006. Det var ursprungligen designad av tidigare Valentino-designer Alessandra Facchinetti och sedan av Giambattista Valli och har visats under Paris Fashion Week sedan 2008. Under 2009 , Lanserade Moncler en herrsamling för linjen designad av Thom Brown. Under årens lopp har det gått ihop med Nicolas Ghesquière och Pharrell Williams för samarbeten, och hade kampanjer av Bruce Weber och Annie Leibovitz.


Monclers fall 2013 presentation för New York Fashion Week. Foto: Slavin Vlasic / Getty Images

"Vår VD har lagt mer stil i kapporna, och det är vad som drev oss in i modebranschen", säger Alex, en försäljningsassistent på Monclers Soho-butik i New York City, på en ny kväll. Utrymmet är jam-packat med shoppare trots de märkligt varma temperaturerna utanför. Butiker i butik - upplysta bilder av snötäckta berg, mannequiner som har skidhjälmar och skyddsglasögon - hjälper till att röra tillräckligt med kallt väder och att kunderna kan se över prislapparna. Moncler jackor kan kosta mer än $ 2000; Det säljer mössor till $ 46
Tillbaka

Cotton Knit + Nylon Series

Flyweight Series

Stop fake