News; Parajumpers: Highland Treasure

TEXT_NEWS_PUBLISHED_DATE onsdag 19 oktober, 2016

De rika och rå landsbygd landskap i de skotska högländerna ger en romantisk kuliss till metod Studio skräddarsydda bål och möbelbranschen, som grundades av make och maka team, arkitekt Marisa Giannasi och möbelsnickare Callum Robinson.

Grundades 2009, är designduon studio inbäddat i öknen Linlithgow, en plats för extrema element och fantastiska skönhet. "Vi tar en stor mängd idéer från landskapet som omger oss, säger Giannasi i familjeföretaget, som arbetar med några av världens finaste hantverkare.

"Vår historia är mycket viktigt för oss," fortsätter hon. "Vi vill inte bara sälja en produkt, vi säljer historien om hur produkten gjordes, historien om där trädet kom ifrån, berättelsen om mannen som sålde oss trädet."

Under årens lopp har studion arbetat med ett brett spektrum av prestigefyllda lyxmärken och privatkunder på kundanpassade stammar och inredning - produkter som smälter innovativ teknik med autentiska design. Tidlösa, genomsyrade med affektionsvärde och en skvätt humor, är dess signatur. En skräddarsydd fall med titeln "Single Malt Security" är i själva verket en resande "malt valv" för fin whisky, och kommer tillsammans med kristaller glas handgjorda i England. "Vi är mycket inspirerad av resor och teater, tillägger Giannasi," så de objekt som vi skapar alla har en överraskning för dem. "

Paret har också höras om skönhet varumärke Aisopos första skotska butik, i Edinburgh Stockbridge-området - övervaka butikens handgjorda möbler och skräddarsydda inre fit-ut - liksom en te bröst för Fortnum & Mason, ett fall för en engångsföreteelse Vacheron Constantin Tourbillon minut repeater, och en skräddarsydd doft fallet för parfymör Jo Malone.

Kort sagt, tror de att den sannaste form av lyx är personalisering och de har därför gjort det till sin livsuppgift att skapa unika, handgjorda hantverksföremål. "Vad vi gör är mycket äkta, våra bitar har ett hjärta och själ", förklarar Giannasi. Paret försöker gå bortom prisklasser och etiketter i området för arvet: "Den verkliga användningen av de saker som vi gör är att hålla en livstid."

För par, resan, som med alla stora äventyr, är lika viktig som den slutliga destinationen, och så att de uppmuntrar våra kunder att komma och besöka dem i deras unika omgivningar. "Det finns något om lukter av en verkstad som livar sinnena och ger spännande idéer till ytan," Giannasi ler.

Materiellt sett, de arbetar med endast de högsta kvalitet leverantörer på lokalt ek och ask, tillsammans med ekologiskt odlad läder, kristall och silver. "Vi vill använda vår lokala skogen så mycket som vi kan och vår lokala såg Miller, säger Giannasi av deras täta leveranskedjan. "Våra kunder bryr sig väldigt mycket om materialen. De bryr sig om något vara ärlig och sann: original, organiskt och vacker, hon summerar. Precis som exceptionell miljö som omger duons hemstudio.
Tillbaka

Cotton Knit + Nylon Series

Flyweight Series

Stop fake